Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pentagon: Horasan Grubu lideri Sanafi Al-Nasr öldürüldü

/ Kaynak: AA
Pentagon: Horasan Grubu lideri Sanafi Al-Nasr öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Pentagon, Suriye'nin kuzeybatısında geçtiğimiz günlerde düzenlenen hava saldırısında Horasan Grubu lideri Sanafi Al-Nasr'ın öldürüldüğü bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Koalisyon güçlerinin Suriye'nin kuzeybatısında 15 Ekim'de gerçekleştirdikleri hava saldırısında, Horasan Grubu olarak da tanımlanan El-Kaide'nin deneyimli savaşçılarının en üst rütbedeki lideri ve Suudi asıllı, asıl adı Abdul Muhsin Abdullah İbrahim El-Şariki olan Sanafi Al-Nasr öldürülmüştür" ifadelerini kullandı.


Cook, uzun zamandır El-Kaide için para ve savaşçı toplayan deneyimli biri olduğu ifade edilen Sanafi Al-Nasr'ın Körfez bölgesinden yardımlar topladığı, Suriye'de örgüte yeni katılımlar için yollar oluşturduğu ve örgütün Batı'daki operasyonlarına yardımda bulunduğu bilgisini paylaştı.


El-Kaide'nin İran'daki örgütlenme ağında da yer alan Nasr'ın, 2013'te Suriye'ye geçmeden önce de örgütün finansmanından sorumlu olduğunu aktaran Cook, Al-Nasr'ın son dört ay içinde öldürülen Horasan Grubu'nun beşinci üst düzey yetkilisi olduğunu da ifade etti.


Cook açıklamasında ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın, "Bu operasyon, ABD ve müttefiklerine saldırı planlayan Horasan Grubu'na ağır bir darbe indirmiştir. Operasyon, bize zarar vermek isteyenlerin erişebileceğimiz noktadan ötede olmadıklarını bir kez daha kanıtlıyor" sözlerine yer verdi.


ABD Hazine Bakanlığı, Nasr'ı 22 Ağustos 2014'te küresel terörist listesine almıştı.


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da Horasan Grubu'nu, "militan yetiştirme, savaşçı ve para akışına yardımcı olma, ABD ve Batılı hedeflere saldırılar planlama faaliyetlerini içeren bir geçmişi paylaşan Nusra Cephesi ve çekirdek El Kaide'ye bağlı aşırıcılardan oluşan şebekeye verilen ad olarak" tanımlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...