Siyonist yerleşimciler Filistinlilere ait 2 eve el koydu

/ Kaynak: AA
Siyonist yerleşimciler Filistinlilere ait 2 eve el koydu

DÜNYA Haberleri  / AA

Siyonist yerleşimciler, Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan'da yer alan Batn el-Hava mahallesinde, Filistinlilere ait 2 eve el koydu.

AA muhabirine konuşan Devlet Başkanlığı Divanı'na bağlı Kudüs İşleri Müsteşarı Avukat Ahmed er-Ruveydi, "Ateret Cohanim Yerleşimci Organizasyonu'ndan siyonist yerleşimciler Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan'da yer alan Batn el-Hava mahallesinde 2 eve el koydu" dedi.
Ruveydi, söz konusu evlerin bulunduğu arazide 1899'dan beri Filistinlilere ait konutların yer aldığına işaret ederek, siyonist yerleşimcilerin buranın kendilerine ait olduğunu iddia ettiğini, bu nedenle toprakları geri almak ve üstündeki mülklere de el koymak istediğini  ifade etti. 
Müsteşar Ruveydi, Filistinlilere ait çok sayıda evin "el koyma" tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "Geçen aylarda bölgede bir eve daha el konuldu. Yerleşimciler Silvan'da "Davud" adında siyonist kenti kurmak istiyor" şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...