Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB Komisyonu Sözcüsü: Türkiye ile AB arasında çalışmalar yoğunlaştı

/ Kaynak: AA
AB Komisyonu Sözcüsü: Türkiye ile AB arasında çalışmalar yoğunlaştı

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu Sözcüsü Schinas, sığınmacı krizinin çözülmesi için Türkiye ile AB arasında çalışmaların yoğunlaştığını bildirdi.

AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, Avrupa'daki sığınmacı krizini çözmek için Türkiye ile AB arasındaki çalışmaların yoğunlaştığını söyledi.
Schinas, düzenlediği basın toplantısında Almanya Başbakan'ı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretine değinerek, Türkiye-AB Ortak Eylem Planı çerçevesinde sığınmacı krizinin çözümüyle ilgili çalışmaların devam ettiğini anlattı.
"Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'yi ziyaret etti" diyen Schinas, şunları kaydetti:
"Geçen hafta da AB Komisyonu'nun birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans oradaydı. Çalışmalar yoğunlaşıyor. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Merkel ziyaret öncesi konuştu. Ekipler, irtibat halinde. Juncer ve Merkel, bugün öğleden sonra yeniden görüşecek."
Yarın da AB Bakanı Beril Dedeoğlu'nun AB yetkilileri ile Brüksel'de görüşeceğini kaydeden Schinas, "Gördüğünüz gibi, bir anlaşmaya varmak için yoğunlaşmış çalışmalar devam etmekte" ifadesini kullandı. 
Schinas, soru üzerine Merkel'in Türkiye ziyaretinin, sığınmacı krizini çözmek için geçen hafta yapılan liderler zirvesinde alınan karar çerçevesinde görülmesi gerektiğini vurguladı.
"4 konuda anlaşmaya varmaya çalışıyoruz" ifadesini kullanan Schinas, şunları dile getirdi: 
"Bunlar, vize serbestisi yol haritası, geri kabul anlaşmasının uygulanması, siyasal ve finansal teması hızlandırarak Türkiye ile iş birliğini artırmak, katılım müzakerelerini yeniden canlandırmak. Menü bu. Bir anlaşmada görmek istediğimiz şeyler bu parametreler. Kısa bir süre içinde ciddi bir sonuç elde edilmesi için tam bir koordinasyon içindeyiz."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...