Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayrılıkçılar şehri Stalin fotoğrafı ile dolduruyor

/ Kaynak: DHA
Ayrılıkçılar şehri Stalin fotoğrafı ile dolduruyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

Donetsk'te Rusya yanlısı ayrılıkçılar kentin merkezini Stalin'in resimleriyle dolduruyor

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların denetimindeki Donetsk kentinde, ayrılıkçıların kurduğu 'Donetsk Halk Cumhuriyeti' adlı yönetim, kentin merkez noktalarına, Sovyet lideri Stalin'in resimlerini asıyor. 


Kentin merkez caddelerine yerleştirilen Stalin resimlerinin altında da, Stalin'in sözleri yer alıyor. Resimlerin altında yazılı olan sözlerden biri, Stalin'in 1941 yılında, Almanya'nın Sovyetler Birliği'ne saldırmasından hemen sonra yaptığı bir konuşmadan alınmış. Stalin, bu konuşmasında, “Bizim davamız, haklıdır. Düşman, bozguna uğratılacak. Zafer, bizim olacak”, diyor. 


Donetsk'in de dahil olduğu Ukrayna'nın doğu bölgeleri, komünist eğilimlerin ülkenin diğer bölgelerine göre çok daha güçlü olduğu bölgeler. Ukrayna Komünist Partisi de, Stalin'i Sovyetler Birliği'ni süper güç haline getiren bir lider olarak görüyor. Buna karşılık ülkenin geri kalan bölgelerinde Stalin'e yaklaşım, son derece olumsuz. Ukrayna yönetimi, Stalin'in 1930'lu yıllarda Ukrayna'da yapay şekilde bir açlık felaketi oluşturarak Ukrayna ulusunu imha etmeyi amaçladığını, o dönemde açlıktan ölen milyonlarca Ukraynalı köylünün, Stalin'in bilinçli soykırım politikası sonucunda hayatını kaybettiğini savunuyor. 


Ukrayna'da geçen yıl Batı yanlısı kesimlerin gerçekleştirdiği ihtilal sonrasında ülkenin çeşitli yerlerinde Sovyet Devrimi'nin lideri Lenin'in heykelleri yıkılmış ve Ukrayna Parlamentosu bu yılın başlarında, komünizmi savunmayı ve komünist simgelerin kullanımını suç sayan bir yasayı onaylamıştı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...