Suudi Arabistan ve Katar'dan İsrail'e kınama

Suudi Arabistan ve Katar'dan İsrail'e kınama

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan ve Katar, İsrail'in ihlallerini yeniden kınadı

Suudi Arabistan ve Katar'ın, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini yeniden kınayarak, uluslararası toplumu söz konusu saldırıları engellemeye ve Filistin halkını korumaya çağırdığı bildirildi.
Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tureyfi, Kral Selman bin Abdulaziz'in başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu oturumunun ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan, Yahudi yerleşimcilerin Filistinliler aleyhinde işlediği vahşice suçları ve İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini bir kez daha kınıyor" ifadesini kullandı.
Tureyfi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve konuyla ilgili uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere uluslararası toplumu, Filistin halkını korumak ve onlara yönelik işlenen suçları engellemek için çaba sarf etmeye çağırdı.
Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Yahudi yerleşimcilerin dün sabah Mescid-i Aksa'ya saldırısı gibi İsrail tarafından tekrarlanan saldırılar kınanarak, uluslararası toplumdan sorumluluğunu yerine getirmesi, Filistin halkı ile başta Mescid-i Aksa olmak üzere Müslümanlar ve semavi dinlerin nezdinde kutsal sayılan değerlere sahip çıkması istendi.
Açıklamada ayrıca, bölgede istikrarsızlığa neden olan ve gerginliği artıran bu tür provokatif eylemlerin Katar tarafından hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu kaydedildi.
Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor. Son olarak Kudüs'te 64 Yahudi yerleşimci, pazar sabahı, İsrail polisi koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...