BM'den İran'daki çocuk idamlarına tepki

BM'den İran'daki çocuk idamlarına tepki

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, İran'da iki çocuğun idam edilmesi nedeniyle derin üzüntü duyduğu bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, İran'ın taraf olduğu uluslararası anlaşmaların 18 yaşından küçüklere idam cezası uygulanmasını yasakladığı hatırlatıldı.


Genel Sekreter Ban'ın İran'daki idamları "endişe verici bir akım" olarak nitelendirdiği belirtilen açıklamada, İran'da yılbaşından bu yana 700'den fazla idam gerçekleştirildiği, bunun ne az 40'ının da kamuya açık biçimde uygulandığı vurgulandı.


İdam cezalarının çoğunun uyuşturucu maddeyle ilişkili suçlar nedeniyle verildiği ve bu suçların uluslararası hukukta "en ciddi suçlar" olarak kabul edilmediği kaydedilen açıklamada, "Genel Sekreter Ban, BM'nin idam cezasına karşı olduğunu vurgulayarak İran'a idam cezalarının uygulamasını erteleme ve bu cezanın tamamen kaldırılmasına yönelik adımlar atması çağrısı yapıyor" ifadeleri kullanıldı.


BM, İran'ın geçen hafta iki çocuğu idam ettiğini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...