Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irkçı PEGIDA kuruluşunun birinci yılında gösteri düzenledi

/ Kaynak: AA
Irkçı PEGIDA kuruluşunun birinci yılında gösteri düzenledi

DÜNYA Haberleri  / AA

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA, kuruluşunun birinci yılında Almanya'nın Dresden kentinde geniş katılımlı gösteri düzenledi.

Almanya'nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA), kuruluşun birinci yılında yüksek katılımla bir gösteri yaptı.
Şehrin Tiyatro Meydanı'nda toplanan İslam ve göçmen karşıtı göstericiler, ellerinde "Merkel gitmeli", "Merkel, Gabriel ve onların avaneleri Alman halkının düşmanlarıdır" ve "Sığınmacılar evinize geri dönün" yazılı pankartlar taşıdı, çeşitli sloganlar attı.
Gösteri öncesi, PEGIDA taraftarlarıyla meydana çok yakın bir alanda karşıt gösteri düzenleyenler arasında ufak çapta bir gerginlik yaşandı. PEGIDA taraftarlarının karşıt gruba torpil fırlatması sonrasında, polis her iki grup arasına barikat kurarak güvenlik tedbirlerini artırdı. 
Dresden Polisi, gösterilerde taşkınlık yapan bir kişinin tutuklandığını ve başka tutuklanmaların da olabileceğini açıkladı.
"De Maiziere hakkında suç duyurusunda bulunacağız"
PEGIDA'nın kurucusu Lutz Bachmann, yaptığı konuşmada, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin PEGIDA gösterilerini organize edenler için kullandığı "sert aşırı sağcılar" tanımlaması için suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Bachmann, bir sene önce kimsenin PEGIDA hareketinin bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmediğini dile getirerek, "Zafer kazanmak için bir arada kalacağız ve zaferi kazanacağız" dedi. 
Akif Pirinçci'nin konuşması ıslıklandı
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden PEGIDA destekçisi grupların liderlerı ile yazar Akif Pirinçci de İslam karşıtı gösteriye katılarak birer konuşma yaptı.
Pirinçci konuşmasını uzatınca, göstericiler tarafından yuhalandı ve Bachmann mikrofonu Pirinçci'nin elinden alarak konuşmayı kesti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...