HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pakistan'da otobüse bombalı saldırı: 11 ölü

Kaynak: AA
Pakistan'da otobüse bombalı saldırı: 11 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'ın güney batısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da otobüse düzenlenen bombalı saldırıda 2'si çocuk 11 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın güney batısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da otobüs terminaline yanaşmak üzere olan bir otobüste şiddetli patlama meydana geldi. 
40'tan fazla yolcunun bulunduğu otobüsün tavanına yerleştirilen zaman ayarlı bombanın neden olduğu patlama sonucu 2'si çocuk 11 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı.  
Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Belucistan eyaletinin bağımsızlığını savunan ayrılıkçı grupların sivil kayıplara da neden olan saldırılar düzenlediği biliniyor. 
Öte yandan bölgede mezhepsel kökenli şiddetten dolayı ağırlıklı olarak Şii Müslümanlardan olmak üzere 2 bin kişinin de bombalı saldırılar ve intihar eylemleri sonucu yaşamını yitirdiği sanılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...