HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'İsrail'in saldırıları tüm dünyada saatli bomba etkisine sahip'

Kaynak: AA
'İsrail'in saldırıları tüm dünyada saatli bomba etkisine sahip'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, 'Agresif saldırılar sadece Filistin'de değil bütün dünyada bir saatli bomba etkisine sahip' dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ve iktidar partisinin Afrika Ulusal Kongresi (ANC) kurmaylarıyla Johannesburg'da bir araya geldi.
Meşal liderliğinde Hamas üst düzey yetkililerinden oluşan heyet ile Cumhurbaşkanı Zuma ve ANC yetkilileriyle yapılan görüşmelerde Filistin halkının kurtuluşu ve Filistin'in İsrail işgalinden bağımsızlığı konuşuldu.
Hamas lideri Meşal, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların durdurulması için İsrail'e uyarıda bulunarak, "Agresif saldırılar sadece Filistin'de değil bütün dünyada bir saatli bomba etkisine sahip. Tıpkı Güney Afrika'nın kendi ayrılıkçı rejimine yaptığı gibi, İsrail Apartheid rejimini yenmek için bir işbirliğini öngören niyet mektubunu imzaladık" dedi.
"Güney Afrika'da olmanın oldukça ilham verici olduğunu ve mücadeleyi sürdürme azmi verdiğini" söyleyen Meşal, "Filistin'deki tüm politik taraflarla İsrail işgaline karşı uzlaşmaya hazırız. Dünyadaki tüm dostlarımıza, özgürlüğümüzü kazanıncaya kadar İsrail'i yalnız bırakmaları ve boykot etmelerini talep ediyoruz” diye konuştu.
ANC kurmaylarına, İsrail'in artan baskıları neticesinde Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmede zorluk yaşadıklarını anlattıklarını aktaran Meşal, "Tüm dostlarımıza İsrail'i savaş suçundan yargılamaları çağrısında bulunuyorum. İhlaller sırasında ekim ayında 46 Filistinli şehit edildi ve bin 852 kişi de yaralandı. Dolayısıyla İsrail güçleri, her gün insan hakları ihlallerini yapıyor" ifadelerini kullandı.
Afrika Ulusal Kongresi Genel Sekreteri Gwede Mantashe ise partisinin Hamas ve Filistin'deki diğer siyasi hareketlerle uzun erimli ilişkiler kurmaya kararlı olduğunu söyleyerek, "Filistin'deki tüm grupların birlikte hareket ettiğinden emin olmak için çalışacağız" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...