BM Genel Sekreteri Ban, Slovakya'daki Gabcikova mülteci kampını ziyaret etti

/ Kaynak: AA
BM Genel Sekreteri Ban, Slovakya'daki Gabcikova mülteci kampını ziyaret etti

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban,'Sığınmacılar, pasif hoşgörüden daha fazlasına, koruma ve desteğe ihtiyaçları var. Sığınmacılar, kalıcı bir çözümü hak ediyor' dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Avrupa'ya gelen sığınmacıların pasif hoşgörüden daha fazlasına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Sığınmacılar, kalıcı bir çözümü hak ediyorlar" dedi.
Ban, resmi ziyaret kapsamında geldiği Slovakya'da Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, Meclis Başkanı Peter Pellegrini, Başbakan Robert Fico ve Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile görüştü.
Comenius Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü öğrencileriyle bir araya gelen Ban'a, barışa ve insanlığa hizmetlerinden dolayı altın madalya ve fahri doktora unvanı verildi. BM'nin 70. Yıl Dönümü sergisine katılan Ban, daha sonra yaklaşık 500 sığınmacının kaldığı Gabcikova mülteci kampını gezdi.
Ban, burada yaptığı konuşmada, dünya genelinde 1,8 milyar genç bulunduğunu belirterek, gençlerin barışa katkı sunmaları için hükümetlere çağrı yaptı. Dünyanın vahim tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Ban, "Suriye'deki savaş, yoğun bir trajediye neden oldu. Bu savaş, milyonlarca insanı yerlerinden etti. Çatışmalar, uluslararası barışı ve güvenliği tehdit ediyor" dedi.
Slovakya hükümetinin kamuoyunun fikrini değiştirmek için cesur bir duruş sergilemesini isteyen Ban, "Avrupa'daki mevcut sığınmacı krizi, azim ve cömertlik istiyor. Slovakya, bu tehditleri kendi diasporası penceresinden anlayabilir. Bazıları gittikleri yeni yerlerde ayrımcılıklarla karşı karşıya kaldılar" dedi.
Sığınmacıların lojistik, siyasi ve kültürel sorunları artırmasını anladığını ifade eden Ban, "Bizim cevabımız, insan hakları, hukuk ve dayanışmanın rehberliğinde olması gerekir. Siyasi baskıdan, yoksulluktan ve şiddetten kaçan insanların pasif hoşgörüden daha fazlasına ihtiyaçları var, koruma ve desteğe ihtiyaçları var. Sığınmacılar, kalıcı bir çözümü hak ediyor. Bu yüzden biz sorunları çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...