Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den boykot çağrısına 'giriş yasağı' hamlesi

/ Kaynak: AA
İsrail'den boykot çağrısına 'giriş yasağı' hamlesi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu, 'boykot çağrısında bulunan yabancıların ülkeye girişini yasaklayan tasarıyı' onayladı.

İsrail'in "boykot edilmesi çağrısında bulunan" yabancıların ülkeye girişini yasaklayan yasa tasarısının ilgili komisyon tarafından onaylandığı bildirildi. 
İsrail devlet radyosunun haberine göre, Evimiz Yahudi bloğu milletvekili Yinon Magal tarafından sunulan "İsrail'in boykot edilmesi çağrısında bulunan yabancıların, kurum veya grup temsilcilerinin ülkeye girişinin yasaklanmasını" öngören tasarı İsrail Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu tarafından onaylandı. 
Söz konusu tasarının yasalaşması için İsrail Parlamentosu Knesset'te üç aşamalı oylamadan geçerek onaylanması gerekiyor. 
İsrail son yıllarda bu ülkeye karşı boykot çağrısında bulunan pek çok aktivistin girişine izin vermemişti. Uluslararası pek çok kurum, Filistin topraklarındaki ihlalleri nedeniyle İsrail'e ekonomik ve akademik boykot uygulanması ve yatırımların geri çekilmesi çağrısında bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...