Filipinler'de tayfun hayatı felç etti

Filipinler'de tayfun hayatı felç etti

DÜNYA Haberleri

Şiddetli yağışların yaşandığı Filipinler'i Koppu tayfunu vurdu. 20 binden fazla kişi yaşadığı yerlerden güvenli bölgelere tahliye edildi.

Tahliye önlemlerine rağmen adalar ülkesinin kuzeyindeki sel bölgesinden kaçamayanlar kurtarılmayı evlerinin çatısında bekledi. Başkent Manila'nın 120 kilometre kuzeyindeki Nueva Ecija yerleşim merkezindeki bazı yerlerde su seviyesi evlerin çatısına kadar ulaştı. Mahsur kalanlar radyo yayınları ya da twitter aracılığıyla yardım istedi.
Sellerden ülkenin kuzey doğu kıyılarındaki bölgede yaşayan bir milyondan fazla insan doğrudan etkilendi. 20 binden fazla kişi tahliye edildi ve geçici barınaklara yerleştirildi. Sellerden kıyı kenti Casiguran ve sörf cenneti Baler de olumsuz etkilendi. Uçuşlar ve onlarca feribot seferi iptal edilince 6 binden fazla bölge sakini ve turist havaalanında mahsur kaldı.
Kuzey yerleşim bölgesi Nueva Ecija'daki Santa Rosa'da bir adam evinden alabildiği eşyalarının yanı sıra ahırıdan domuzunu da kurtarmış.
Yetkililer 'Koppu' tayfunu için bir gün önce uyarmıştı. Hızı saatte 210 kilometreyi bulan 'Koppu' ülkeyi kırdı geçirdi. Yıkıcı özelliği olan tayfunun bölgeyi yavaş terk ettiği görülüyor.
Filipinler her yıl yaklaşık 20 şiddetli fırtınayla mücadele ediyor. 2013'te ülkeyi vuran 'Haiyan' tayfunu şimdiye kadarki en güçlü tropikal fırtınalardan biri olarak kayıtlara geçti. Görüntü 'Haiyan' sonrası Leyte bölgesindeki Palo'dan. İmar afet bölgelerinde çok zor ilerliyor. 
KAYNAK: DW TÜRKÇE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...