BM'den sığınmacılar krizinde somut adım çağrısı

/ Kaynak: AA
BM'den sığınmacılar krizinde somut adım çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Koordinatörü O'Brien, 'Avrupa'da sığınmacılar krizi defalarca görüşüldü ama artık gerçekçi ve somut destek vermek gerekiyor' dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, sığınmacılar krizini defalarca görüşen fakat somut adımlar atmayan Avrupalı liderlere artık harekete geçmeleri çağrısında bulundu. 
O'Brien, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM yardım kuruluşlarının kaynak yetersizliği ile karşı karşıya olduğunu ve her geçen gün insani yardımlara daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
İnsani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için daha fazla kaynağa gerek duyulduğunu belirten O'Brien,  "Aslında dünya hiç bu kadar cömert olmamıştı. Sorun bugün dünyada çok fazla kriz olması ve çok fazla insanın yardıma ihtiyaç duyulması. Suriyeliler hayatta kalmak ve güvende olmak gibi çok haklı gerekçelerle ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Hepimizin hayattaki en temel gereksinimi de bu değil mi?" şeklinde konuştu. 
Milyonlarca Suriyeli sığınmacıya evsahipliği yapan Türkiye, Ürdün ve Lübnan'ın olağanüstü cömertlik gösterdiğini belirten O'Brien, "Bu ülkelerin aldığı muazzam sorumluluğun farkına varmalıyız ve gereken ortaklığı ve desteği göstermeliyiz. Avrupa'da sığınmacılar krizi defalarca görüşüldü ama artık gerçekçi ve somut destek vermek gerekiyor. Yardımların sürdürülebilirliği için işbirliği şart" dedi. 
O'Brien, Suriye'de terörist grupların çalıştırmak ve savaştırmak amacıyla gençlerin peşine düştüğünü belirterek, "Teröristlerin elinden kurtarmak için bu insanlara yaşayacak yer, eğitim ve umut verilmesi şart" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...