HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsveç'te 14 sığınmacının barındığı bina kundaklandı

Kaynak: AA
İsveç'te 14 sığınmacının barındığı bina kundaklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç'in batısındaki Munkedal bölgesinde 14 sığınmacının kaldığı bina kundaklandı.

İsveç Devlet Televizyonu SVT'nin haberine göre, Munkedal bölgesinde, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce çıkarılan yangın sonrası binada bulunan 14 sığınmacı hızla tahliye edildi. Yangın daha sonra itfaiye ekiplerince kontrol altında alınarak, söndürüldü.
Mundekedal Polis Teşkilatından Mikael Claesson, yangının kundaklama sonucu çıktığına dair delillerin bulunduğunu açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Claesson, olayla ilgili şu ana kadar gözaltına alınan zanlı bulunmadığını belirtti.
Geçen yıl 23 Mart'tan bu yana sığınmacıların kaldığı binalarda 15 kez yangın çıktığı, 14 Ağustos'tan bu yana ise 9 binada yangın çıktığı belirtildi. Polis, yangınların çoğunun kundaklama sonucu çıktığını açıkladı.
Almanya'da yabancıların kaldığı binada yangın: 4 ölü
Öte yandan, Almanya'nın Pforzheim kentinde, daha çok yabancıların kaldığı bir binada çıkan yangında 4 kişinin öldüğü bildirildi.
Pforzheim polisi, binanın çatı katında gece çıkan yangında 4 kişinin öldüğünü, ikisi ağır 4 kişinin de yaralandığını açıkladı.
İtfaiye ekiplerinin gece boyu çalışması sonucu söndürülen yangında ölen ve yaralananların tümünün yabancı olduğu tahmin ediliyor.
Yangının sebebi araştırılırken polis, binanın bir sığınmacı yurdu olmadığını vurguladı, yangının yabancı düşmanlığından kaynaklandığına dair şu anda herhangi bir delil bulunmadığını kaydetti.
Alman medyası yanan binada çok sayıda Bulgar ve Polonyalı işçinin kaldığını iddia etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...