Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk vatandaşına ırkçı hakarete gözaltı

/ Kaynak: AA
Türk vatandaşına ırkçı hakarete gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

Londra polisi, belediye otobüsünde bir Türk vatandaşına yapılan sözlü saldırıyla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.

İngiliz polisi, başkent Londra'da belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan ırkçı ve İslamofobik saldırıyla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldı. 


Londra polisinden yapılan açıklamada, 25 yaşındaki kişinin Londra'nın kuzeyindeki bir karakola dün akşam üzeri teslim olduğu ve kamu düzenini ırkçı söylemle bozmak şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi. 


Kişinin, karakolda tutulmaya devam edildiği kaydedildi. 


Polis dün, 17 Ekim Cumartesi günü yaşandığı tahmin edilen ve cep telefonuna kaydedilen olayla ilgili olarak soruşturma başlattığını açıklamıştı. 


Olayın, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyindeki Haringey bölgesinde, A10 Caddesi'nde seyir halindeki bir otobüste gerçekleştiğine inanıldığını belirten polis yetkilileri, olayla ilgili bilgi sahibi olanlardan kendileriyle irtibata geçmesi çağrısında bulunmuştu. 


Londra'daki bir belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan sözlü saldırının yer aldığı görüntülerde siyahi bir kişinin nasıl başladığı bilinmeyen tartışmada Türk vatandaşına, Müslüman ve Türk olduğu için hakaret ettiği görülüyordu. Siyahi kişi otobüsten inerken, Türk vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ve hastaların daha kolay yürüyebilmeleri için kullandığı yürüteci otobüsten dışarı fırlatıyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...