Azerbaycan'da 7 istihbarat görevlisi tutuklandı

/ Kaynak: AA
Azerbaycan'da 7 istihbarat görevlisi tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan'da 7 üst düzey istihbarat yetkilisi görevi kötüye kullandıkları gerekçesi ile tutuklandı.

Azerbaycan Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ulusal Güvenlik Bakanlığı'nda görev yapan, görevi kötüye kullandıkları ve suç işledikleri tespit edilen bazı üst düzey yetkililerin haklarında soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, haklarında soruşturma başlatılan yetkililerin bazı özel işletmelere yasa dışı yollarla müdahalede bulundukları ve bazı iş adamlarının haklarını ihlal ettikleri kaydedildi.
Açıklamada ayrıca soruşturmaya tabi tutulan yedi üst düzey istihbarat görevlisinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıkları bilgisine de yer verildi.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev geçtiğimiz hafta içinde de 2004 yılından beri görevde olan Ulusal Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov'u görevinden azletmişti. 
Mahmudov'un azledilme nedeni açıklanmamış fakat Azerbaycan basınında çıkan haberlerde Mahmudov'un emrinde çalışan görevlilerden bazılarını işletmelerde yasa dışı denetimlerde bulundurarak, iş adamlarından haraç aldığı yönde haberler yer almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...