'Müzakereler yeniden başlamalı'

/ Kaynak: AA
'Müzakereler yeniden başlamalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Filistinliler arasında yeniden müzakerelerin başlaması gerektiğini belirtti.

Ban, son günlerde tırmanan gerginliği görüşmek üzere geldiği Kudüs'te, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Netanyahu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ban, "İsrailliler ve Filistinliler yeniden feci bir şiddet döneminin eşiğinde bulunuyor. İşgali sona erdirecek anlamlı bir müzakere için gerekli koşulları oluşturmak zorundayız. Yeniden umut ortaya çıkmadan şiddetin azalması mümkün değil" dedi.
Mevcut şiddet ortamının bir din savaşına dönüşmeden engellenmesi gerektiğini belirten Ban, "yanlış bir güç kullanımının şiddet ve gerginliğin kaynağı olan ümitsizliği doğurabileceği" uyarısında bulundu. 
"İsrail'in yüzleştiği güvenlik sorunlarının zorluğunu biliyorum" ifadesini kullanan Ban, Netanyahu'ya "durumu yatıştırmak için özel çaba göstermesi" çağrısında bulundu.
Basın toplantısında konuşan Netanyahu da, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın hukuki statüsünü değiştirmeye çalıştığına dair endişeleri "yalan" olarak niteledi. 
Netanyahu, "Kutsal mekanları canhıraş bir şekilde koruyor, statüyü muhafaza ediyoruz. Mescid-i Aksa'daki mevcut hukuki durumu ihlal edenler, Yaudilerin ziyaretini engelleyen ve içeriye patlayıcı sokan Filistinlilerdir" diye konuştu.
Filistinlilerin İsrail'in ihlallerine karşı gerçekleştirdikleri eylemlerin arkasındaki nedenin "Yahudi yerleşim yerleri ya da barış sürecinin yokluğu" olmadığını savunan Netanyahu, "Bu saldırıların sebebi İsrail'i yıkma arzusudur" ifadesini kullandı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...