Çin'de pandaların yaşam alanları risk altında

/ Kaynak: AA
Çin'de pandaların yaşam alanları risk altında

DÜNYA Haberleri  / AA

Greenpeace, Çin'deki pandaların yaşadığı mekanların, ağaçların kaçak kesimi nedeniyle tehdit altında olduğunu açıkladı.

Çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace, dünyada panda nüfusunun en az yüzde 30'una ev sahipliği yapan Çin'in güneybatısındaki yaşam alanlarının, ormanlık bölgelerde kaçak ağaç kesimi nedeniyle tehdit altında olduğunu bildirdi.
Greenpeace'in iki yıl süresince yaptığı araştırma, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ormanlık bölgede bin 800 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın tahrip edildiğini ortaya koydu. 
Sivil toplum kuruluşunun raporunda, Siçuan'da dev pandalara ev sahipliği yapan yaklaşık bin 280 hektar ormanlık alanın, dev pandalar dahil olmak üzere nesli tükenmekte olan pek çok hayvan ve bitkiyi tehdit edecek biçimde yok edildiği belirtildi. 
Greenpeace Doğu Asya bürosunda orman ve okyanus birimi başkanı Pan Wenjing, "Böylesine değerli bir alanda, kaçak kesimin bu kadar geniş bir alana yayılmış olması şok edici" dedi. Pan, bulguların, Çin yönetiminin, doğal mirası koruma yönündeki çabalarını ciddi biçimde baltaladığını söyledi.
Siçuan'daki dev pandaların yaşam alanları aynı zamanda kırmızı panda, kar leoparı ve bulut benekli leopar gibi küresel tehdit altındaki hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...