Hamaney'den nükleer anlaşmaya destek

/ Kaynak: AA
Hamaney'den nükleer anlaşmaya destek

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'ın lideri Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye hitaben yazdığı mektubunda, nükleer anlaşmayı desteklediğini açıklarken, ABD konusunda uyardı.

İran'ın lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye hitaben yazdığı mektubunda, nükleer anlaşmayı desteklediğini açıklarken, Ruhani'yi ABD'nin güvenilmez olduğu konusunda uyardı. 
İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Ruhani'ye, meclis tarafından onaylanan anlaşma ile ilgili görüşlerini içeren bir mektup gönderen Hamaney, mektubunda, hükümet ve ilgili kurumların, nükleer müzakere sürecindeki çabalarını takdir etti.
Ruhani'ye hitaben, "Siz de geçmişte tanık olduğunuz üzere ABD, hem nükleer, hem de diğer konularda düşmanlığı hiç elden bırakmamıştır" ifadelerini kullanan Hamaney, Ruhani'yi ABD'nin güvenilmez olduğu konusunda uyardı.
İran'ın nükleer anlaşmayı, ekonomik ve finansal yaptırımların kaldırılması hedefiyle kabul ettiği belirtilen Hamaney'in mektubunda, yaptırımların devam edeceği ya da geri getirileceğine ilişkin yorumların, nükleer anlaşmanın ihlali olacağı vurgulandı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...