Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya, PYD Eşbaşkanı Asya Osman ile görüştü

/ Kaynak: AA
Rusya, PYD Eşbaşkanı Asya Osman ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, PYD Eşbaşkanı Asya Osman ve Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim'le bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eşbaşkanı Asya Osman ve Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim'i kabul etti. 
Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Suriye'deki gelişmeler değerlendirildi. Bogdanov, Kürt gruplar da dahil olmakla Suriye'deki tüm etnik grupların terör örgütlerini imha etmek için güç birliği yapması gerektiğini söyledi. 
Suriye krizinin, Cenevre'de 30 Haziran 2012'de düzenlenen toplantıda alınan kararlar ekseninde kapsamlı ulusal diyaloğun sağlanması ile çözülebileceğini ifade eden Bogdanov, tüm Suriyelilerin beklentilerini karşılayacak ve yasal haklarını temin edilecek bir anlaşmaya varılmasının önem arz ettiğini kaydetti. 
Açıklamada Osman ve Müslim'in, Bogdanov'un görüşlerini paylaştıklarını, terör ve bölücülerle mücadeleyi kendi amaçları olarak gördüklerini ve demokratik bir Suriye arzuladıklarını ifade ettikleri kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...