'Esad gibi biriyle siyasi çözüm olmaz'

'Esad gibi biriyle siyasi çözüm olmaz'

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Merkel, 'Bu siyasi çözümden uzaklaşacağımız manasına gelmiyor. Esad gibi biriyle zaten olmaz' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de son zamanlarda gelişen şartların siyasi çözüme o kadar da çabuk ulaşılamayacağını gösterdiğini belirterek, "Bu durum siyasi çözümden uzaklaşacağımız manasına gelmiyor. Bu, Beşşar Esed gibi siyasi geleceği olmayan biriyle zaten olmaz" dedi.
Merkel, Berlin'de, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Almanya'nın Suriye'de siyasi bir çözümün bulunması için uğraştığını vurguladı.
Suriye'de son zamanlarda gelişen şartların siyasi çözüme o kadar da çabuk ulaşılamayacağını gösterdiğini dile getiren Merkel, "Bu durum siyasi çözümden uzaklaşacağımız manasına gelmiyor. Bu, Beşşar Esed gibi siyasi geleceği olmayan biriyle zaten olmaz" şeklinde konuştu.
Suriye'de acı çeken insanların acılarının dindirilmesi ve DAEŞ'e karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten Merkel, "Umarım Esed kendi insanlarını varil bombalarıyla vurmayı durdurur ve Rusya da buna karşı durur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...