İsrail polisi 'Filistinli zannettiği' Yahudi yerleşimciyi öldürdü

/ Kaynak: AA
İsrail polisi 'Filistinli zannettiği' Yahudi yerleşimciyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail polisi, Yahudi yerleşimcileri bıçaklamaya çalışan bir Filistinli zannettiği Yahudi yerleşimciyi öldürdü.

İsrail polisinin Kudüs'te, Yahudi yerleşimcileri bıçaklamaya çalışan bir Filistinli zannettiği Yahudi yerleşimciyi yanlışlıkla öldürdüğü bildirildi.
İsrail'in Haaretz gazetesinin haberinde, otobüste Yahudi yerleşimcileri bıçaklamaya çalışan Filistinli olduğu zannedilen bir Yahudi yerleşimcinin İsrail polisi tarafından öldürüldüğü belirtildi.
Haberde, olayın İsrail hedeflerine yönelik saldırı endişesi sonucu meydana geldiği aktarıldı.
Daha önce de birkaç kere Filistinli olduğu ve İsraillilere saldırı teşebbüsünde bulunduğu zannıyla İsrail polisi kendi vatandaşlarına saldırmıştı.
Ayrıca Batı Şeria'nın güneyindeki Beyt Ummar beldesinde "aracını üzerilerine sürdüğü" gerekçesiyle askerlerin ateş açtığı Filistinli gencin hayatını kaybettiği belirtildi.  
Görgü tanıkları ise olayın ardından bölgeye gelen İsrail askerlerinin, Filistin Kızılay yetkililerine saldırdığını, bir askerin de olayı gerçekleştiren aracın üzerine 10 elden fazla ateş ettiğini kaydetti. 
İsrail ordusunun açıklamasında, "Filistinli bir sürücü aracını 4 askerin üzerine sürerek yaraladı. Olay yerindeki askerler saldırganı vurdu. Yaralı askerler ve saldırgan hastaneye kaldırıldı" ifadelerine yer verilmişti.
Kimliği hakkında bilgi verilmeyen Filistinli gencin, El-Halil kentinde yaşadığı bildirildi.
Öte yandan, İsrail polisinin, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde "İsrailli bir polise aracıyla çarpmaya teşebbüs ettiği" gerekçesiyle bir Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi. 
İsrail radyosunun haberine göre, Ramallah'a bağlı Silvad beldesindeki kontrol noktasında bulunan bir İsrail polisine "aracıyla çarpmaya teşebbüs ettiği" iddia edilen Filistinli, İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.  İsrail polisinin dün Batı Şeria'da 47 Filistinliyi gözaltına aldığı açıklanmıştı.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışma yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 50'yi aşarken, olaylarda 10 da İsrailli öldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...