ABD, Rusya-PYD yakınlığından endişeli

ABD, Rusya-PYD yakınlığından endişeli

DÜNYA Haberleri

Katil Esad'ın dün Moskova'ya yaptığı ziyarete ilişkin tepkiler sürerken, Rusya'nın, Esad'ın hemen ardından PYD heyeti ile görüştüğü ortaya çıktı.

4 yılı aşkın bir süredir kendi ülkesinde devlet terörü estiren Esed'in iç savaşın başından bu yana ilk kez yurtdışına çıkması ve bu ziyareti Moskova'ya yapmasına ilişkin yorumlar sürerken, PKK'nın Suriye kolu PYD, Putin'in Esed'le görüşmesini 'normal' olarak değerlendirdi.
PYD tarafından yapılan açıklamada, Putin'in çözümden yana olduğu dolayısıyla Esed'le görüşmesinin normal olduğu savunuldu.
Esed'den sonra PYD de Moskova'daydı
PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve Kobani Eş Başbakanı Enver Müslim'in de aralarında bulunduğu örgüt mensupları, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi daveti üzerine Moskova'ya giderek çeşitli temaslarda bulundu. PYD heyetiyle görüşmenin, Putin ve Esed görüşmesinin hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.
"ABD, PYD-Rusya yakınlaşmasından rahatsız"
Türkiye'nin defalarca PYD'yi terör örgütü olarak gördüğünü yinelemesine rağmen PYD'ye desteğini sürdüren ABD ise, Rusya ile PYD'nin yakınlaşmasından endişeli. PYD'nin Rusya'da bir temsilcilik açacağı söylentileri gündeme gelirken, İngiliz Times gazetesi, ABD'nin bu yakınlaşmadan rahatsız olduğunu öne sürdü. Times'ta yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı;
"Rusya ile Amerika'nın Suriye'de muharebe alanındaki en etkin müttefiki Kürtler arasındaki ilişkilerin geliştiğine yönelik işaretler var. Suriye'nin özerk Kürt bölgesi, Moskova'da diplomatik misyon açmaya hazırlanıyor. Kürtler ile Kremlin arasındaki yakınlaşma, Türkiye ve ABD'yi endişelendirecek. Oysa ABD, IŞİD'e karşı savaşan Suriyeli Kürt milisleri silahlandırıyordu."
Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...