Gazze'de Mescid-i Aksa'ya destek gösterileri düzenlendi

/ Kaynak: AA
Gazze'de Mescid-i Aksa'ya destek gösterileri düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

İslami Cihad ve Hamas hareketi mensuplarından çok sayıda kişi, Gazze'deki En-Nusayrat Mülteci Kampı'nda cuma namazı sonrası yürüyüş düzenledi. Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, Kudüs intifadasının devam etmesi yönünde sloganlar attı.
Hamas yetkililerinden İsmail Rıdvan yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada, "Filistinli gençlerin intifadası ve akıttığı kan, Kudüs ve Filistin meselesinin yeniden itibar kazanmasını sağladı" dedi.
"Kudüs intifadasını başarısızlığa uğratmaya çalışanlara ve uluslararası karar mekanizmalarının, İsrail'i Filistinlilerin öfkesinden kurtaramayacağını söylüyoruz" diyen Rıdvan, Filistin yönetimine İsrail ile olan güvenlik koordinasyonuna son verme ve Filistinlileri destekleme çağrısı yaptı. 
İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Ahmed el-Müdellel de direniş gruplarının İsrail işgaline karşı kullanabileceği farklı seçenekleri olduğunu ve Filistinlilere yönelik ihlaller devam ettiği sürece mücadeleye hazır olduklarını kaydetti.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a halkın intifada seçeneğine sahip çıkma ve İsrail ile güvenlik koordinasyonunu durdurma çağrısı yapan Müdellel, insan hakları kuruluşlarının da İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını kamuoyuna duyurma konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...