ABD'de Türk camisini DAEŞ'le ilişkilendiren gazeteye tepki

/ Kaynak: AA
ABD'de Türk camisini DAEŞ'le ilişkilendiren gazeteye tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Donald Trump'ın ülkedeki bazı camileri kapatabileceğini ifade etmesinin ardından bir haberde Türk camisi hedef seçilmesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 Başkan aday adaylarından Donald Trump'ın, ülkedeki bazı camileri kapatabileceğini ifade etmesinin ardından New York Daily News gazetesinde yer alan bir haberde Türk camisinin hedef seçilmesi Türk toplumunun tepkisine neden oldu.
Başkan adaylarından Donald Trump'ın cami karşıtı açıklamaları sonrası Türk camisi temsilcileri cuma namazı öncesinde Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams'la birlikte ortak bir basın açıklaması yaparak, cami ve İslam karşıtı söylemi protesto edecekler.
New York'un önde gelen tabloid gazetelerinden Daily News'de Adam Edelman imzalı haberde kullanılan görselin Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camii olması ve caminin DAEŞ'le özdeşleştirilmesi tepkilere neden oldu.
Haberde Eyüp Sultan Camii resmi üzerine bir DAEŞ teröristinin resmini kullanan gazeteye karşı düzenlenecek ortak basın açıklamasında Brooklyn Belediye Başkanı Adams'ın yanında New York'lu bazı siyasilerin de katılacağı bildirildi.
Eyüp Sultan Camii ve Kültür Merkezi Başkanı İbrahim Şen Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Trump'ın konuşması ve haberin içeriğinin doğrudan Müslümanları hedef aldığını belirterek, haberi yayımlayan gazetenin Eyüp Sultan Camii'nin fotoğrafını kullanmasından ve camiyi DAEŞ'in bir parçası gibi göstermesinden büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.
Şen açıklamasının devamında şunları kaydetti:
"Bu üzüntümüzü ve kınamayı Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams ve Brooklyn yerel yönetiminde bulunan yetkililerin de bize katılmasıyla cami önünde basın açıklamasında dile getireceğiz. Ayrıca tüm Müslüman birlik, dernek, sivil toplum örgütlerine de Brooklyn Belediyesi tarafından e-posta atılarak bu konuda destek istendi." 
"Böylesine hassas bir konuyu yayınlarken cami resmi, adresi ve isminin aynı karede sunulduğu"nu bildiren Şen, "bizler yurt dışında yaşayan Müslüman Türkler olarak bu tür lekelemelere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi. 
Trump, Fox Business Network programına telefonla bağlanarak camilerle DAEŞ'in ilişkilendirildiği bir soruya verdiği yanıtta Başkan olduğunda "şayet cami nefretle doluysa kesinlikle çaresine bakacaksınız" ifadesiyle bazı camileri kapatabileceğini belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...