Taiz'de çıkan çatışmalarda 26 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Taiz'de çıkan çatışmalarda 26 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Taiz kentinde Husiler ile Halk Direnişi Güçleri arasındaki çatışmalarda 26 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz ilinin çeşitli bölgelerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasındaki çatışmalar ve Husilerin sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 26 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
Emniyet kaynakları, Taiz'in çeşitli bölgelerinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği HDG ile Husiler arasında, şiddetli çatışmaların meydana geldiğini aktardı.
Çatışmalarda Husilerden 19 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtilirken, direniş güçlerinden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı ifade edildi.
Ayrıca hava saldırılarında Husilerin kontrolündeki 35. Tugay karargahının bombalandığı, bir tank ile 2 askeri aracın imha edildiği kaydedildi.
Öte yandan, Husilerin Taiz iline bağlı farklı kentlerde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...