Mısır'daki seçimlerde usulsüzlük iddiası

/ Kaynak: AA
Mısır'daki seçimlerde usulsüzlük iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Bazı uluslararası ve yerel sivil ile kamu kuruşları, Mısır'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin birinci turunda usulsüzlüklerin yapıldığını savundu

Şeffaflık Fonu Ortaklığı (PTF) örgütünün, bazı seçim merkezlerindeki finansman ve seçim harcamalarıyla ilgili "paralarınızın karşısında oyumuz" başlığıyla hazırladığı raporda, sahada yapılan araştırmalar sonucunda bazı adayların, seçim kampanyalarında yaptığı harcamalarını kanuna uygun işlemediği belirtildi.
Adayların, seçim kampanyalarında yaptığı harcamalar konusunda şeffaf davranmaması sorununun öne çıktığı ifade edilen raporda, adayların, aldığı bağışları veya seçim kampanyalarının masraflarını ödemek için kullandığı banka hesaplarını açıklamayı reddettiği öne sürüldü.
Norveç merkezli Haklar ve Kalkınma Uluslararası Ağı (GNRD), Cenevre merkezli Barış, Adalet ve İnsan Hakları Uluslararası Enstitüsü (IIPJHR), Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ile Mısır merkezli Maat Barış, Kalkınma ve İnsan Hakları sivil ve kamu kuruluşlarından oluşan Uluslararası-Yerli 2015 Mısır Genel Seçimi Takip Ortak Misyonu'na bağlı Genel Seçimi Gözlemevi Müdürü Muhammed eş-Şentenavi, yaptığı açıklamada, yapılan aykırı uygulamaların başında kanuna aykırı finansman ve reklam uygulamalarının geldiğini söyledi.
Bazı adayların seçmenlere rüşvet takdim ettiği iddiasında bulunan Şentenavi, misyonun, tespit ettiği usulsüzlükleri değerlendirmek üzere merkez komisyona gönderdiğini ve usulsüzlüklerin teyit edilmesi durumunda dosya halinde Mısır'daki igili mahkemeye sunulacağını aktardı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...