Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarında 59 sivil öldürüldü

/ Kaynak: AA
Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarında 59 sivil öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Humus'un kuzeyine düzenlenen iki hava saldırısında 33'ü çocuk 59 sivilin öldüğü, saldırıları 'muhtemelen' Rusya'nın gerçekleştirdiğini bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suriye'nin Humus kentine 15 Ekim'de düzenlenen iki hava saldırısında 33'ü çocuk 59 sivilin yaşamını yitirdiğini, yerel kaynaklara göre bombalamayı Rus uçaklarının yaptığını belirterek, kaydederek bunun savaş suçu olduğunu bildirdi.
HRW'den yapılan açıklamada, sağlık görevlileri ve yerel aktivistlerin verdiği bilgiye göre, Humus'un kuzeyindeki Gantu köyüne düzenlenen saldırıda Assaf ailesinden 32'si çocuk, 12'si kadın 46 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.
Açıklamaya göre, öldürülen sivillerin Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yerel komutanlarından birinin akrabaları olduğu ancak komutanın saldırı sırasında cephede bulunduğu kaydedildi.
İkinci hava saldırısının ise Ter Maaleh kasabası yakınlarındaki bir noktaya gerçekleştirildiği ve saldırıda 13 sivil ile Suriye Ordusu'ndan ayrılarak ÖSO'ya katılan bir komutanın öldüğü ifade edildi.
HRW Ortadoğu Direktör Yardımcısı Nedim Houry, Rusya'nın sivilleri korumak için tüm önlemleri alması gerektiğini belirterek, "Sivillerin başka gidebilecekleri yerleri yok. Zaten Rus ve Suriye Orduları tarafından vurulmadan gidebilecek olsalar göç edecekler" değerlendirmesinde bulundu. 
Açıklamada, 15 Ekim'de Rus ve Suriye ordularının silahlı muhaliflerce kontrol edilen Kuzey Humus'a yönelik saldırılarını hızlandırdığına, ancak bölgede hala 50 binden fazla sivilin kuşatma nedeniyle büyük bir risk altında yaşadıklarına işaret edildi. 
Yerel kaynakların ifadelerine de yer verilen açıklamada, 15 Ekim'deki saldırılarda yer alan uçakların sesinin Suriye'nin uçaklarından farklı olduğu ve onlara göre daha yüksek irtifada uçtukları belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...