'Ümmetin fedakarlık ve tevazuyu ön plana çıkarması gerek'

/ Kaynak: AA
'Ümmetin fedakarlık ve tevazuyu ön plana çıkarması gerek'

DÜNYA Haberleri  / AA

Sri Lanka Müslüman Alimler Birliği Başkanı İbrahim, ümmetin fedakarlık ve tevazuyu ön plana çıkaracak şekilde birlik olması gerektiğini söyledi.

Sri Lanka Müslüman Alimler Birliği Başkanı Muhammed Radvi bin İbrahim, "İslam dünyasının yaşadığı ihtilafların üstesinden gelebilmek için, ümmetin fedakarlık ve tevazuyu ön plana çıkaracak şekilde birlik olması gerektiğini" söyledi.
Geçen cuma günü sonra eren" Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi" sırasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bin İbrahim, "İslamda istişare çok önemli. Allah aranızda istişare edin buyuruyor ve şurayı emrediyor. Bilindiği üzere Rasulullah da ezan konusunda sahabenin görüşüne başvurmuş ve istişare etmiştir" dedi.
Ümmetin içinde bulunduğu sıkıntıların farkında olduklarını ve Sri Lanka'daki hutbelerde, İslam ümmeti ve Mescid-i Aksa için dua edildiğini dile getiren Bin İbrahim, "İslam ülkelerinin yöneticilerinin bir araya gelip Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için ne yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunmaları, ümmetin de yeniden dine ve sünnete yönelmesi gerekir" diye konuştu. 
Müslümanların mezhebi olarak bazı sorunlar yaşadığına işaret eden Bin İbrahim, "Müslümanlar arasında insan doğasındaki farklılıklardan kaynaklanan bazı mezhepsel ihtilaflar sadece lafzi. Bu ihtilafların Rasulullah'ın gösterdiği metot üzere gereken saygı ve hoşgörü içinde ele alınması ve istişare edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Barış içinde yaşamayı bilmeliyiz" 
Sri Lanka'da yaşayan Müslüman halkın durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bin İbrahim, şunları söyledi:
"Burada başka bir sorun daha var. O da  Singapur, Tayland ve Sri Lanka gibi ülkelerde yaşayan Müslüman azınlıkların sorunu. Nüfusun yüzde 10'unu oluşturan Müslümanlar burada Budistler ve Hindularla birlikte yaşıyor. Barış içinde yaşamayı bilmeliyiz. Müslümanlar, Sri Lanka'da bin yılı aşkındır varlıklarını korudular. Zaman zaman bazı olay ve sıkıntılar da yaşanıyor ancak güzel ahlakla örnek olmamız ve İslam'ın nasıl bir hayat sunduğunu dünyaya göstermemiz gerekir. Bu nedenle 'Dinde zorlama yoktur' prensibi üzerine birlik olma ve birlikte yaşama kararı alarak, İslam'ın dışındaki dinlere dil uzatmadık."
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul'da organize edilen "I. Asya-Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi"nin eşsiz ve son derece faydalı olduğunu söyleyen Bin İbrahim, "Yapılarında düzen olan Türklerin büyük bir deneyimi var. Bu nedenle Türkler tarafından organize edilen kongrelerin, son derece düzenli ve yararlı olduğunu görebiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...