Şii milisler 250 kişiyi kaçırdı

/ Kaynak: AA
Şii milisler 250 kişiyi kaçırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri, 250 Sünni Arap vatandaşını kaçırdı.

Tuzhurmatu Arap Aşiretleri Meclisi, Kerkük'te bir basın toplantısı düzenleyerek perşembe günü ilçedeki Aşura çadırını hedef alan bombalı saldırı nedeniyle 250 Sünni Arap'ın Haşdi Şabi güçlerince hiçbir mahkeme kararı olmaksızın alıkonulduğunu ve akıbetlerinden haber alınamadığını belirtti.
Basın toplantısında konuşan Elbu Rahme aşireti lideri Şeyh Casım Bayatlı, Haşdi Şabi güçlerinin uygulamalarını kınadıklarını belirterek, "Tuzhurmatu'da mezhep sorunu çıkarmak isteyenlerin olduğunu düşünüyoruz. Olayın korkutucu yönü ise kendilerini Haşdi Şabi güçleri olarak tanıtan bazı grupların, ilçedeki sığınmacıları tehdit etmesidir. Sığınmacılara Tuzhurmatu'yu terk etmemeleri halinde öldürüleceklerini bildirmişler. Gelişmelerden kaygılıyız" dedi.
Arap Aşirteleri Meclisi Genel Sekreteri Tahir el-Hindi de, basın toplantısını güvenlik gerekçesiyle Tuzhurmatu'da gerçekleştiremediklerini belirterek, "Alıkonulan 250 vatandaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Merkezi hükümet ile yerel hükümetin, evlerimize dönebileceğimize dair sözleri vardı. Sözlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz. Mezhep düşmanlığını besleyen bölgedeki Haşdi Şabi komutanların acilen değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Bölgedeki güvenliğin Peşmerge güçleri tarafından sağlanması çağrısında bulunan el-Hindi, "Kürdistan bölgesi ile aramız çok iyi. Bize ve göçmenlerimize her türlü desteği sundular. Tuzhurmatu Kaymakamı da bize destek veriyor. Arap Aşiretleri Meclisi olarak bölgedeki Sünni ve Türkmenlerin güvenliğinin Peşmerge tarafından korunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...