'Irkçı liderin dokunulmazlıkları kaldırılsın'

/ Kaynak: AA
'Irkçı liderin dokunulmazlıkları kaldırılsın'

DÜNYA Haberleri  / AA

Bulgaristan'da ırkçı ATAKA partisinin lideri Volen Siderov ve milletvekili Desislav Çukolov'un dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke düzenlendi.

Başsavcılık, ATAKA lideri Siderov ve milletvekili Çukolov'un dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi
Başsavcılık tarafından meclise gönderilen fezlekede Siderov ve Çukolov'un kamu düzenine tehdit oluşturan eylemlerde bulundukları ifade edildi.
ATAKA lideri Siderov ile Çukolov, cuma günü Sofya'daki Ulusal Tiyatro ve Sinema Sanatları Akademisi'ni (NATFİZ) basarak dersteki öğrencilere hakaretler savurmuş ve yaşananları görüntüleyen bir öğrenciye şiddet uygulamıştı.
Irkçı milletvekilleri pazar günü kalabalık bir grup eşliğinde Akademi'ye tekrar girerek olay çıkarmış ve Siderov, yaşanan arbedede yüzüne darbe almıştı.
Fezlekede iki milletvekilinin dokunulmazlık zırhından yararlanarak "kamu düzenine ciddi bir tehdit oluşturdukları" ve yeni olaylar çıkarmamaları için tutuklanmaları gerektiği belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...