İsrail polisi Aksa'nın kapısına takılan kameraları söktü

/ Kaynak: AA
İsrail polisi Aksa'nın kapısına takılan kameraları söktü

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na yerleştirilen kameraların İsrail polisleri tarafından söküldüğü bildirildi.

Kudüs Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerken kullandığı Meğaribe Kapısı'na yerleştirilen kameraların, İsrail polisleri tarafından söküldüğü bildirildi.
Kudüs Vakıflar Müdürü Azzam el-Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na monte edilen kameraların, İsrail polisi tarafından yerinden söküldüğünü belirtti.
İsrail'in, söz konusu müdahalesinin kınandığı açıklamada, "Bu müdahale gösteriyor ki İsrail, Mescid-i Aksa'da adaletli bir şekilde gerçekleri ortaya koyacak kamera sistemi yerine kendi çıkarları doğrultusunda bir kamera sistemi kurmak istiyor" denildi.
"Mescid-i Aksa, Ürdün vesayetindedir"
Öte yandan Ürdün Vakıflar ve Kutsal Emanetler Bakanı Hayil ed-Davud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın kapısına yerleştirilen kameraları sökmesini, "Sınırları aşmak ve Vakıflar Bakanlığı'nın özel işlerine müdahale" olarak değerlendirdi. 
"Mescid-i Aksa, Ürdün vesayetindedir" diyen Davud, "Tüm anlaşmalar bir tarafa Mescid-i Aksa, bakanlığımızı ilgilendiren bir konu ve İsrail'in bakanlık işlerine karışması doğru değildir" ifadelerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 24 Ekim'de Ürdün'den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Ürdün ile İsrail'in, Harem-i Şerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaştığını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Şerif'te namaz kılmalarına ve gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret etmesine olanak tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...