'Arap Birliği'nin gelişmesi ve reforma gitmesi gerekiyor'

/ Kaynak: AA
'Arap Birliği'nin gelişmesi ve reforma gitmesi gerekiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Abid, kendilerine yöneltilen eleştirilerde haklılık payı bulunduğunu ve reforma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı ve Tunus Merkezi Başkanı Abdullatif Abid, kendilerine yöneltilen eleştirilerde haklılık payı bulunduğunu ve reforma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Tunus'ta düzenlenen "Arap İş Birliğinde Arap Birliğinin 70'inci Yılı" isimli sempozyumun ardından AA muhabirine konuşan Abid, "Arap Birliği kuruluşundan bu yana birçok sorunun çözümü için büyük çaba sarf etti. Çalışmalarına yönelik bir memnuniyetsizlik ve görevini ihmal ettiği yönünde suçlamalar var. Bu objektif ve tarihi nedenlere dayanan bir doğrudur. Nedenler arasında Arap Birliği Paktı da bulunuyor" dedi.
Abid, Arap Birliğinin alternatifi bulunmadığına dikkati çekerek, "Bütün Araplar, Arap Birliği'nin gelişmesi ve reforma gidilmesi gerektiğinin farkında. Ancak Arap Birliğine sahip çıkıyorlar, yıkılmasını veya onu kaybetmeyi istemiyorlar. Şu anda Arap Birliğinden başka alternatifleri yok" diye konuştu.
Eski Arap Birliği Başkanı Şazeli el-Kuleybi de birliğin, ülkelerin ortak iradesi olduğunu ve bu ülkelerin faaliyete geçmeyi istemesi halinde Arap Birliğinin faaliyete geçeceğini kaydetti.
Arapların ortak tutum belirlemesi gerektiğini vurgulayan Kuleybi şunları kaydetti:
"Arapların sözü uluslararası arenada hala etkili mi bunu sormalıyız. Özellikle de Irak, Suriye Yemen ve Libya'daki durumların gölgesinde ve Arap ülkelerinde terör yayılırken. Bugün ihtiyaç duyulan Arapların ortak tutum belirlemesidir."
Tunus Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Bakan Muhammed el-Ezher el-Karuyi eş-Şabbi de Arapların ortak kazanımı olan Arap Birliğine sahip çıkılması gerektiğini, bu yapının Arapların dayanışmasını pekiştirebileceğini ifade etti. 
Şabbi, terör ve şiddet olgusunun gelişmesiyle beraber Arap Birliğinin, coğrafyaya yönelik tehditlerle mücadele etmeye çabaladığını dile getirdi. 
Araplara dair birçok meselenin ele alınacağı "Arap İş Birliğinde Arap Birliğinin 70'inci Yılı" isimli konferansın yarın sona ermesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...