Bulgaristan'da ırkçı lidere protesto

/ Kaynak: AA
Bulgaristan'da ırkçı lidere protesto

DÜNYA Haberleri  / AA

Başkent Sofya'da üniversite öğrencileri, ATAKA partisi lideri Siderov'u protesto etti.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yüzlerce üniversite öğrencisi, Rusya'nın devlet politikasını savunan ATAKA partisi ve lideri Volen Siderov'u protesto etti. Parlamento binası önünde toplanan ve şehir merkezine doğru yürüyen öğrenciler, Ulusal Tiyatro ve Sinema Sanatları Akademisi'ni (NATFİZ) basan Volen Siderov aleyhinde slogan attı.
Sosyal medya üzerinden organize olan öğrenciler, NATFİZ binasının önüne gelerek, Siderov'un şiddet uyguladığı öğrenci arkadaşlarına alkışlarla destek verdi.
Bulgaristan Başsavcılığı meclise fezleke göndererek, Siderov ve milletvekillerinden Desislav Çukolov'un dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ederken, öğrenciler "toplumsal tehdit oluşturdukları" gerekçesiyle iki milletvekilinin derhal gözaltına alınmalarını istedi.
Göstericiler daha sonra yakınında bulunan ATAKA partisinin aynı adını taşıyan yayın organı ve partiye ait Alfa Televizyonu'nun editörlüklerinin bulunduğu binaya doğru yöneldi. Yüzü aşkın polisin güvenlik kordonu oluşturması nedeniyle göstericiler burada eylemlerini sona erdirdi.
Siderov NATFİZ'e yaptığı son baskında öğrencilere saldırmış yaşanan arbede de yüzüne darbe almıştı.
Irkçı lider Siderov, Başsavcı Sotir Tzatzarov ve Başbakan Boyko Borisov'un kendisine suikast düzenlemeye çalıştıklarını öne sürmüştü.
Başsavcılığını yolladığı fezlekede, Siderov ve Çukolov'un dokunulmazlık zırhından yararlanarak "kamu düzenine ciddi bir tehdit oluşturdukları" ve yeni olaylar çıkarmamaları için tutuklanmaları gerektiği belirtilmişti.
Seçim sürecinde bulunan Bulgaristan'da meclisin geçici tatilde olmasından dolayı fezleke, ilk oturumun yapılacağı 4 Kasım'da görüşebilecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...