IKBY: 'Yaşanacak tüm sorunlardan PKK sorumlu'

/ Kaynak: AA
IKBY: 'Yaşanacak tüm sorunlardan PKK sorumlu'

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Genelkurmay Başkanı Eminki: 'Musul'un Şengal ilçesindeki PKK hareketliliği hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar (Şengal) ilçesindeki hareketliliğinin "hiçbir şekilde" kabul edilmeyeceğini, "Yaşanacak tüm sorunlardan PKK'nın sorumlu olacağını" bildirdi.
Eminki, AA muhabirine yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın "Şengal'i kurtaracağı" iddialarını redderek, "Militanlarını Suriye'den Kürdistan (IKBY) bölgesine göndermemeleri konusunda PKK'yı uyardık. Çünkü Şengal, Kürdistan (IKBY) bölgesi sınırları içindedir ve bu topraklar kanla alınmıştır. O nedenle bu sınırlardaki PKK hareketliliği hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Bugün ve gelecekte olabilecek tüm sorunlardan PKK'nın sorumlu olacağı bilinmelidir" ifadelerini kullandı.
Terör örgütü DAEŞ'in elindeki Şengal'i kurtarma operasyonunun sadece Peşmerge güçlerini kapsadığını hatırlatan Eminki, şöyle konuştu:
"Başka herhangi bir silahlı unsurun Şengal'e girmesine müsaade etmeyeceğiz. Kürdistan bölgesinde olup da DAEŞ'in elinde olan yerleşim birimlerini kurtaracak olan tek askeri güç Peşmergedir. Daha önce Başkan Barzani'nin komutasında o bölgedeki Zummar, Rabia ve Şengal Dağı'nı DAEŞ'ten temizledik. Yeni bir operasyonla Şengal ilçe merkezini kurtaracağız."
PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye bağlı bin YPG gücünün Şengal operasyonu için Suriye'den Irak'a geçtiği iddia edilmişti. Kürt Bölgesel Yönetimi, PKK'nın bölgedeki varlığından rahatsızlık duyuyor.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile bazı PKK yöneticilerinin, Yezidi halkın yaşadığı Şengal'de kanton ilan edilmesini talep eden açıklamalrı da IKBY'nin tepkisini çekmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...