Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Atme kampında Rus bombardımanı endişesi

/ Kaynak: AA
Atme kampında Rus bombardımanı endişesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye sınırına yakın Atme'ye yerleşen Suriyeliler, Rusya'nın, kamplarına hava saldırısı düzenleyeceği endişesiyle korku içinde yaşıyor.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplar tarafından korunan ve Esed rejimine bağlı birliklerce daha önce saldırı ve bombardımana maruz kalan Atme kampında kurulu 10 bin çadırda yaşayan yaklaşık 100 bin Suriyeli, Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarının ardından kampın da bombalanmasından endişe duyuyor.
Kampta kalan Ahmet Ebu Abid, AA muhabirine, Rusya ve rejim güçlerinin olası hava saldırısına karşı tedirgin olduklarını söyledi.
Son günlerde Rus savaş uçaklarının özelikle Halep'in güneyinde bombardımana ağırlık verdiğini anlatan Ebu Abid, şunları belirtti:
"Suriyelilerin, ülkelerini terk etmelerinin tek sebebi Esed ve onun işbirlikçisi Rusya'dır. Bunlar, sivil halk gözetmeksizin çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürüyor. Bombardımana maruz bırakıyor. Hama ve Humus'un kuzeyine balistik füzelerle saldıran Rusya, burada onlarca sivili katletti. Öte yandan Hazar Denizi'nden atılan füzeler de DAEŞ noktalarına değil, sivil halkın yaşadığı yerlere isabet ediyor. Bir yandan Rusya balistik füzelerle vururken, bir yandan da rejim scud füzeleriyle halkı katlediyor. Ölenler, saymakla bitmeyecek kadar çok."
İnsanların yanlarına hiçbir şey alamadan yollara düştüğünü vurgulayan Abid, "Halk üzerindeki elbiselerle ölümden kaçıyor. İnsanlar, günlük işlerini yaparken bile acaba burası da bombalanacak mı korkusuyla yaşıyor" diye konuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...