ABD polisinden lise öğrencisine sınıfta şiddet

/ Kaynak: AA
ABD polisinden lise öğrencisine sınıfta şiddet

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Carolina'daki bir sınıfta siyahi bir kız öğrenciyi göz altına almak isterken yerde sürükleyen ve şiddet uygulayan polise ülke genelinde tepki yağdı

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde beyaz bir polisin, lise öğrencisi siyahi bir kız çocuğunu göz altına almaya çalışırken yerde sürüklemesi ve şiddet uygulaması ülke genelinde tepkilere neden oldu.
Columbia kentindeki Spring Valley Lisesi'nde dün yaşanan olayda, Ben Fields adlı beyaz Amerikalı polisin siyahi bir öğrenciye şiddet uyguladığını gösteren videonun sosyal medya hesaplarından yayılmasının ardından tepkiler de birbiri ardına geldi.
Beyaz polis Fields'in "sınıfta rahatsızlık verdiği" gerekçesiyle gözaltına almaya çalıştığı öğrenciye uyguladığı şiddet, #AssaultAtSpringValleyHigh etiketiyle ülke genelinde protesto edilirken, ulusal TV kanalları ve gazeteler de habere geniş yer verdi.
Sınıftaki diğer öğrenciler tarafından çekildiği anlaşılan videoda polis Fields'in öğrenciyi gözaltına almak isterken masasıyla birlikte yere çarptığı ve sınıfın içinde sürüklediği görülüyor. Polisin ayrıca öğrenciye "ellerini arkaya bağla", "ellerini ver" diye bağırdığı duyuluyor.
Richland County Şerif Leon Lott şiddet içeren videonun yayınlanmasından sonra federal yetkililere yaptığı yazılı başvuruda, polis hakkında soruşturma açılmasını istedi. Şerif Lott olayla ilgili açıklamasında, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığı'ndan Fields'a soruşturma açmalarını istediğini bildirdi.
Öte yandan ABD medyası, olayla ilgili FBI'ın soruşturma başlattığı bildirdi.
Richland Siyahi Veliler Derneği de federal yetkililere yaptıkları çağrıda, Fields hakkında soruşturma açılmasını istedi. Dernek yetkilileri, videoyla ilgili yaptıkları açıklamada, videonun bölgedeki bir çok siyahi Amerikalının uzun süredir yaşadıklarını ortaya koyduğunu ifade etti.
Bölgedeki okullarda eğitim gören 27 bin 500 öğrencinin yüzde 60'a yakını siyahi öğrencilerden oluşuyor.
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...