Koalisyon güçleri Taiz'deki hükümet güçlerine silah yardımı yaptı

/ Kaynak: AA
Koalisyon güçleri Taiz'deki hükümet güçlerine silah yardımı yaptı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Taiz'de ulusal ordu ve direniş güçlerine havadan silah yardımı yaptı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve ulusal orduya havadan silah indirdiği bildirildi.
HDG'den ismini vermek istemeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Taiz kentinin güneybatısında bulunan Ed-Dabab bölgesindeki HDG ve ulusal orduya silah desteği sağladığını söyledi.
Ulusal ordu ve HDG ile Husiler arasında Dabab bölgesinde şiddetli çatışmaların çıktığını aktaran kaynak, HDG'nin Taiz kentinin batısında Husilerin saldırısını püskürttüğünü, çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu dile getirdi.
Aden ile Sana arasında yer alan stratejik öneme sahip Taiz kentinde, yaklaşık 6 aydır Husiler ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı HDG'nin birkaç ay önce büyük kısmında kontrolü sağladığı kentin giriş kısımlarının ise Husilerin denetimi altında olduğu ifade ediliyor. Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç gibi uluslararası kurumlar Husileri, Taiz'e gıda ve ilaç girişini engellemek ve bölgeyi abluka altına almakla suçluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...