Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olaylarında 7 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olaylarında 7 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Panguindji: 'Barış karşıtlarının çıkardığı şiddet olaylarında hafta başından bu yana toplam 7 kişi öldü'

Orta Afrika Cumhuriyeti İçişleri Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Dominique Said Panguindji, hafta başından bu yana çıkan şiddet olaylarında toplam 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Yazılı açıklamada, önceki gün krizden çıkmak ve diyalog kurmak amacıyla başkentte bulunan 3 eski Seleka grubu yetkilisine yönelik düzenlenen saldırıyı kınayan Panguindji, saldırıdan sonra başkent Bangui'de çıkan şiddet olaylarında ise 4 sivilin öldüğünü ifade etti.
Panguindji, "Barış karşıtlarının çıkardığı şiddet olaylarında hafta başından bu yana toplam 7 kişi yaşamını yitirdi" ifadesini kullanarak, halkı sükunete çağırdı.
Görgü tanıkları ise saldırıdan sonra başkent sokaklarında gösteri düzenleyenlerin yağmalama girişimlerinde bulunduğunu ve bazı sokaklarda barikat kurduğunu ileri sürdü.
Öte yandan, güvenliği sağlamak amacıyla uluslararası güçlerin bölgeye konuşlandığı kaydedildi.
Bangui'deki Müslümanların Sözcüsü Osman Abakar, AA muhabirine açıklamasında, Hrıstiyan anti-Balaka grubundan silahlı kişilerin önceki gün başkentte düzenlediği saldırıda 3 eski Seleka grubu yetkilisinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.
Ülkede, Müslüman Seleka grubunun Aralık 2012'de Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'ye karşı ayaklanması üzerine siyasi kriz çıkmıştı.
Bozize'nin Mart 2013'te devrilmesinden ve Müslüman Michel Djotodia'nın cumhurbaşkanlığına getirilmesinden sonra anti-Balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 1 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.
Başkentte mayıs ayında düzenlenen Bangui Forumu'nda anti-Balaka ve Müslüman Seleka gruplarının liderleri silahsızlanma anlaşması imzalamış ancak son dönemde yeni çatışmalar yaşanmış, 18 Ekim'de yapılması gereken seçimler ertelenmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...