'Ruslarla 5 yıldır savaşıyoruz'

/ Kaynak: AA
'Ruslarla 5 yıldır savaşıyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Bayırbucak Türkmen bölgesi Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Abdullah, 'Ruslar bugün ortaya çıkmadı, yaklaşık 5 yıldır Rusya ile savaşıyoruz' dedi.

Bayırbucak Türkmen bölgesi Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusların, Esed rejimine yaklaşık 5 yıldır destek verdiğini, bugün ise bunu açığa vurduğunu söyledi. 
Rusların desteğini belli etmesinin bir şey değiştirmediğini vurgulayan Abdullah, "Bizler Bayırbucağı 50 yıldır koruyoruz, korumaya devam edeceğiz. Bu topraklar bize ecdadımızdan kaldı. Türkmenler olarak, elli yıldır zaten baskı altındaydık. Bıkmadan, usanmadan kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada toprağı sahiplenemeyen namusunu da sahiplenemez" ifadelerini kullandı.
- "Ruslar gelişmiş silah kullanıyor"
Rusların 30 Eylül'den bu yana birçok noktaya yoğun saldırı gerçekleştirdiğini anlatan Türkmen komutan Abdullah, son günlerde saldırı çeşitliliğinin ve şiddetin değiştiğine dikkati çekti.
Saldırılarda, DAEŞ bahanesiyle sivillerin de hedef alındığını anlatan Abdullah, şöyle devam etti:
"Rusya, sözde DAEŞ'i vurmaya geldi ama Türkmenleri, sivilleri vuruyor. Burada ne DAEŞ var ne de başkası. Ayrıca, Halep, İdlib, Hama ve Cebel Ekrad'da sivilleri vuruyor. Gelişmiş silah kullanıyorlar. Bazı zamanlar füzeler yağmur gibi düşüyor. Ruslar bugün ortaya çıkmadı, yaklaşık 5 yıldır sadece Esed'le değil Rusya, İran ve Lübnan Şiileri ile savaşıyoruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim için kim gelmiş fark etmez. Elimizdeki kısıtlı imkanlarla kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağız."
- 200 tank imha edildi
Rusya'nın Esed'e verdiği önemli desteğin muhalifleri kararlılıktan vazgeçirmediğini kaydeden Abdullah, desteğe rağmen Esed'e ait 200 tankı imha ettiklerini belirtti.
Abdullah, "Bunları topraklarımızdan atacağız. Sırtımızı Allah'a dayadık. Biz ne Esed'li ne de Esed'siz bir geçişe 'evet' deriz. Bizler kendi yönetimimizi istiyoruz" diye konuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...