Filistin asıllı milletvekili yasağa rağmen Aksa'ya girdi

/ Kaynak: AA
Filistin asıllı milletvekili yasağa rağmen Aksa'ya girdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Knesset'teki Filistin asıllı Milletvekili Gattas, " Harem-i Şerif'e girmesini engelleyen kararına rağmen Harem-i Şerif'e girmeyi başardım" dedi.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistin asıllı milletvekillerinden Basil Gattas, İsrail hükümetinin kararına meydan okuyarak Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Milletvekili Gattas'ın eylemi İsrailli makamlarca tepkiyle karşılandı.


İsrail hükümetinin kararına karşın Aksa'ya giren Milletvekili Gattas, Mescid-i Aksa'da kaydettiği görüntü kaydında "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve onun Arap milletvekillerinin Harem-i Şerif'e girmesini engelleyen kararına rağmen Harem-i Şerif'e girmeyi başardım" dedi.


Gattas, "Senin Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da bir egemenliğin yok. Sen ve işgalin beni ve halkımı Mescid-i Aksa'da namaz kılmaktan ve burayı ziyaret etmekten alıkoyma hakkına sahip değilsiniz" diye konuştu.


Milletvekili Gattas, Netanyahu ve İsrail işgalinin yok olmaya mahkum olduğunu ancak Mescid-i Aksa'nın Arap İslam medeniyetinin sembolü olarak ebediyen kalacağını ifade etti.


Netanyahu'dan tepki


Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı yazılı açıklamada, "Tapınak Tepesi'ne (Mescid-i Aksa) 2 haftadır sükunet hakim. Bunu korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak görünüyor ki bu sükuneti bozmak isteyenler var" değerlendirmesinde bulundu.


Knesset üyesi Gattas'ın Mescid-i Aksa'ya girmesine işaret edilen açıklamada, milletvekilinin bu eylemi ibadet amacıyla değil, kışkırtmak için yaptığı iddia edildi.


Açıklamada ayrıca, hiçbir Knesset üyesinin veya bakanın Mescid-i Aksa'ya girerek eski anıları canlandırmasına izin verilmeyeceği belirtilirken, tüm milletvekilleri ve siyasilerin sorumlu davranması istendi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...