Rusya'dan ABD'ye: 'Hayal görüyorlar'

Rusya'dan ABD'ye: 'Hayal görüyorlar'

DÜNYA Haberleri

Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin, ABD'nin, nükleer silaha sahip bir ülkeyi, nükleer silahın kullanılmadığı bir savaşta yenemeyeceğini savundu.

Rogozin, Rusya Güvenlik Kurulu toplantısında ABD'nin "hızlı küresel saldırı sistemi"ne ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

"Nükleer silaha sahip bir ülkeyi, nükleer silahın kullanılmadığı bir savaşta yenebilme olasılığı bulunduğunu" savunan ABD'li strateji uzmanlarının "hayal gördüğünü" dile getiren Rogozin, nükleer silahı olan bir ülkeyi, hızlı küresel saldırı ile yenme olasılığı bulunmadığını ileri sürdü.

"ABD, nükleer silaha sahip bir ülkeyi nükleer silah kullanılmadan yenemez" ifadesini kullanan Rogozin, böyle bir fikri "saçmalık" olarak nitelendirdi.

ABD'nin "hızlı küresel saldırı sistemi", sesten hızlı araçlarla gezegenin istenilen noktasındaki hedeflerin nükleer silah kullanılmadan imhasını öngörüyor.

Bu sistemle nükleer silahların imha edilmesi hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...