Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ege'de facia: 22 göçmen boğuldu

Ege'de facia: 22 göçmen boğuldu

DÜNYA Haberleri

Yunanistan, Cuma sabahı meydana gelen iki tekne kazasında en az 22 göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yazın bitmesi ve hava şartlarının kötüleşmesiyle birlikte şişme botlar ve ahşap teknelerle Türkiye'den Yunan adalarına ulaşmaya çalışan göçmenlerin büyük bir tehlike altında olduğunu vurguladı ve son üç günde yaşanan kazalarda hayatını kaybeden göçmen sayısının 50'ye yaklaştığını belirtti.
Büyük kısmı Suriyeli yaklaşık 150 kişiyi taşıyan bir tekne Yunanistan'ın Kilimli adası açıklarında battı. Yunan sahil güvenlik ekipleri 139 kişiyi kurtarırken, 19 kişi kazada boğularak hayatını kaybetti.
Yunanistan Denizcilik Bakanlığı, Türkiye'den yola çıkan teknenin su alarak battığını açıkladı.
Rodos açıklarında en az 3 kişi boğuldu
Diğer kaza ise Rodos adası açıklarında meydana geldi. O kazada da en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Kazanın ardından bölgeye giden Yunan sahil güvenlik ekipleri 6 kişiyi kurtarırken, 3 kişinin hâlâ kayıp olduğu belirtildi.
Kötüleşen hava şartlarına rağmen Suriye'deki savaştan kaçan ve Avrupa'da iltica başvurusu yapmak isteyenler, Türkiye'den Yunanistan'a deniz yoluyla geçme çabalarına devam ediyor.
Sadece Midilli Adası'na bu yıl içerisinde ulaşan kişi sayısı 300 binin üzerine çıkmış durumda. Yunanistan hükümeti, göçmen kriziyle başa çıkabilmek için Avrupa Birliği'nin desteğini istiyor.
Kaynak: BBC Türkçe


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...