HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Katil Esad güçlerinden Telbise'ye zehirli gaz saldırısı

Kaynak: AA
Katil Esad güçlerinden Telbise'ye zehirli gaz saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Katil Esad güçleri Telbise'ye 'zehirli gazla' düzenlediği saldırı sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin de gazdan etkilendiği bildirildi.

Suriye'de Esed güçlerinin Humus'un kuzeyindeki Telbise ilçesine ''zehirli gazla'' düzenlediği saldırı sonucunda 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin de gazdan etkilendiği bildirildi.
Telbise'deki sahra hastanesinin doktorlarından Yahya el-Humsi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Telbise ilçesine içerisinde zehirli gaz bulunduğu havan ve toplarla saldırdığını söyledi.
Humsi, saldırılarda 3 kişinin öldüğünü, 2'si sağlık personeli 40 kişinin gazdan etkilendiğini aktardı.
Gazdan etkilenenlerin ilçedeki sahra hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydeden Humsi, gaza maruz kalanlarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilerin olduğunu dile getirdi.
Uzun bir zamandan beri rejim güçleri ve Eylül ayından bu yana da Rus ordusuna ait savaş uçaklarının saldırılarına maruz kalan Telbise ilçesi, Hama ve Humus yolu üzerinde bulunması nedeniyle büyük önem arz ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...