Yemen'de koalisyon 'yanlışlıkla' sivilleri vurdu

/ Kaynak: AA
Yemen'de koalisyon 'yanlışlıkla' sivilleri vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Koalisyon güçlerinin Yemen'in Taiz kentinde sivillerin yaşadığı bir evi 'yanlışlıkla' vurduğu, olayda 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in Taiz kentinde sivillerin yaşadığı bir evi "yanlışlıkla" vurduğu, olayda 4 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, "koalisyon uçaklarının "yanlışlıkla" Taiz'in Vadi el-Medam mahallesinde sivillerin yaşadığı bir evi vurması sonucu, evde bulunan 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. 
Söz konusu evin tamamen yıkıldığı, çevre evlerde ise hasar oluştuğu ifade edildi.
Yaklaşık 7 aydan bu yana Husiler ve eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekçileri ile Hadi yanlısı HDG arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Taiz'de, daha önce de koalisyon güçleri birkaç defa "yanlışlıkla" sivilleri vurmuştu.
Öte yandan Yemen'in İbb vilayetinde HDG güçlerinin Husi militanların taşındığı devriye aracına saldırı gerçekleştirdiği, olayda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...