ABD'nin Afganistan'da savurganlık yaptığı iddiası

/ Kaynak: AA
ABD'nin Afganistan'da savurganlık yaptığı iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Afganistan'da 300 bin dolara mal edilebilecek doğalgaz istasyonuna 43 milyon dolar harcadığı iddia edildi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın Afganistan'da 300 bin dolara mal olabilecek bir doğalgaz istasyonuna 43 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.
ABD'nin Afganistan'daki faaliyetleri konusunda Kongre tarafından görevlendirilen bir başmüfettiş, projeyle ilgili soruşturmanın sonucunu içeren raporu Savunma Bakanı Ashton Carter'a gönderdi.
Özel başmüfettiş John Sopko, raporla birlikte Carter'a gönderdiği mektupta, ABD'nin bir görev gücünün Afganistan'ın Şibirgan kentinde motorlu taşıtlar için yapılan bir sıkıştırılmış doğalgaz istasyonuna 43 milyon dolar harcadığını belirtti.
Sopko, projenin, Afganistan'daki araçlarda sıkıştırılmış doğalgaz kullanımının uygulanabilir olduğunu gösterme amacı taşıdığını, bu hedefe de ulaşıldığını kaydetti, ancak "Gaz dolum istasyonu inşası projesi amacına ulaşsa da Amerikalı vergi mükelleflerine fahiş bir maliyeti oldu" ifadesini kullandı.
Başmüfettişin raporunda benzer bir istasyonun Pakistan'da 306 bin dolara imal edilebileceği, "Afganistan'daki projenin maliyetinin bunun yaklaşık 140 katı olduğu" ifade edildi.
Sopko, Carter'a gönderdiği mektupta ayrıca, "Bu projenin en sorunlu yanlarından biri de Savunma Bakanlığı'nın yüksek maliyetin açıklamasını yapamaması ya da bunun planlama, uygulama ve sonuçlarına dair endişeleri cevaplayamamasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...