Kırgızistan'da dört parti koalisyon için anlaştı

/ Kaynak: AA
Kırgızistan'da dört parti koalisyon için anlaştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Atambayev'in hükümeti kurmakla görevlendirdiği Sosyal Demokrat Partisi, diğer üç parti ile koalisyon için anlaştı.

Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in hükümeti kurmakla görevlendirdiği Sosyal Demokrat Partisi, sürdürdüğü müzakereler sonucunda Kalkınma ve İlerleme Partisi, Kırgızistan Partisi ve Sosyalist Ata Meken Partisi ile koalisyon için anlaştı.
Meclis binasında düzenlenen törende, Sosyal Demokrat Partisi Lideri Çınıbay Tursunkulov, Kalkınma ve İlerleme Partisi Lideri Bakıt Torobayev, Kırgızistan Partisi Lideri Kanat İsayev ve Sosyalist Ata Vatan Partisi Lideri Ömürbek Tekebayev, koalisyon hükümetine ilişkin anlaşmayı imzaladı.
Toplam 120 sandalyenin bulunduğu mecliste Atambayev'in kurucusu olduğu Sosyal Demokrat Partisi'nin 38, Kırgızistan Partisi'nin 18, Kalkınma ve İlerleme Partisi'nin 13 ve Sosyalist Ata Meken Partisi'nin 11 milletvekili bulunuyor. Böylece dört partinin oluşturduğu koalisyon mecliste üçte iki çoğunluğa ulaşıyor.
"İstikrar, güven ve yeni fırsatlar" adını verdikleri hükümet programı üzerinde uzlaşan partilerin, başbakanlığa Temir Sariyev'i aday göstermeleri ve bu hafta içinde kabine üyelerini açıklamaları bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...