Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, Filistin radyosunu kapattı

/ Kaynak: AA
İsrail, Filistin radyosunu kapattı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusu, El-Halil kentindeki yerel bir Filistin radyosunu 'Şiddet propagandası yaptığı' gerekçesiyle kapattı.

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki yerel bir Filistin radyosunu "Şiddet propagandası yaptığı" gerekçesiyle kapattığını açıkladı.
Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'e karşı kışkırtıcı yayınlar yaptığı için Minber el-Hurriyye isimli radyonun 6 ay süreyle kapatılması kararı alındığı" belirtildi. Söz konusu radyonun "Bıçaklı saldırılara teşvik edici yayın yaptığı" ileri sürüldü.
El-Halil kentinde 2002 yılında yayın hayatına başlayan "Minber el-Hurriyye" radyosu, bu tarihten itibaren iki kez İsrail ordusu tarafından kapatılmıştı.
Minber el-Hurriyye Radyo yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerleri, bu sabah radyoya baskın düzenledi. Yayın cihazlarına ve ekipmanlarımıza el koyarak yayını tamamen kestiler. Dekoru ve bazı cihazları tahrip ettiler" denildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, radyoya baskın düzenleyen İsrail askerleri, radyonun ana kapısına kapatma kararını astı.
Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail'i Filistin topraklarındaki gazetecileri hedef almakla suçladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...