Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail Parlamentosu taş atmaya 3 yıl hapis istiyor

/ Kaynak: AA
İsrail Parlamentosu taş atmaya 3 yıl hapis istiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Parlamentosu Knesset, taş atmaya en az 3 yıl hapis cezası verilmesini öngören kanun tasarısının ikinci ve üçüncü okumasını da onayladı.

İsrail Parlamentosu Knesset'in, taş atma cezasının ağırlaştırılmasına ilişkin kanun tasarısının ikinci ve üçüncü okumasını da onayladığı bildirildi.
İsrail devlet radyosundan yapılan açıklamada, Knesset'in, kanun tasarısının yürürlüğe girmesi için gerekli üç okumadan ikinci ve üçüncüsüne de onay verdiği, söz konusu tasarının, taş atmaya en az 3 yıl hapis cezası verilmesini öngördüğü belirtildi.
Tasarının 51 kabul, 17 ret oyuyla 120 üyeli meclisten geçtiği ifade edildi. İsrail yasalarına göre, kanun tasarılarını onaylamak için oturuma katılanlardan çoğunluğun onay vermesi yeterli oluyor. 
- "Emniyet için Filistin'i terketsinler"
Taş atmaya en az 7 ay hapis cezası verilmesini gerektiren eski askeri kanunun değiştirilmesi için böyle bir adım atıldığını ifade eden Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş, söz konusu tasarının, Yahudi yerleşimcilerin güvenliğini sağlamayacağını, emniyetleri için Filistin topraklarını terketmeleri gerektiğini kaydetti.
- "Yangın benzinle söndürülmez"
Knesset'teki Ortak Arap Listesi üyesi Cemal Zehalika da "Yangın benzinle söndürülmez. Mevcut mevzuat, ateşe benzin dökmektir" dedi.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışmalar yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin ekim başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 70'ten fazla kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...