Kuzey Kore'den ABD'ye anlaşma teklifi

/ Kaynak: AA
Kuzey Kore'den ABD'ye anlaşma teklifi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore, ABD'nin nükleer şantaja son vermesini istedi.

Kuzey Kore yönetimi, Kore yarımadasındaki çatışmasının sona ermesi için ABD'nin nükleer şantajını sonlandırması ve Pyongyang'ın diplomatik teklifine cevap vermesi gerektiğini belirtti.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Jong Tong Hak, Associated Press'e (AP) verdiği röportajda Kore Yarımadası'nda kalıcı barış için önce Kuzey Kore ve ABD'nin anlaşması gerektiğini söyledi.
ABD yönetimini Pyongyang'a karşı devamlı bir nükleer şantaj yapmakla ve düşmanca politika izlemekle suçlayan Jong, "Amerika yönetimi, nükleer güce sahip savaş uçağı gemilerini ve nükleer stratejik bombardıman uçaklarını yarımadaya göndermeye devam ediyor, ayrıca Güney Kore'yle Kuzey Kore'ye karşı yaptığı savaş tatbikatlarına devam ediyor" diye konuştu.
Yaşanan zorlu durumdan çıkmanın yolunun Washington'un kararlı tavrına bağlı olduğunu savunan Jong, "Eğer ABD, Kuzey Kore'nin egemenliğine saygı duyma ve düşmanca politikasını bitirme konusunda ciddiyse, taraflar arasındaki sorunlar kolayca çözülebilir" dedi.
Washington yönetimi, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarını ancak nükleer faaliyetlerine ve uzun menzilli füzelerin geliştirilmesine son vermesi ve uluslararası anlaşmalara uyması durumunda hafifleteceğini belirtiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...